Training Certified Internal Auditor (CIA)

De beste voorbereiding op het CIA examen.

Duur: 4 dagen

Data:
23 maart 2018
13 april 2018
25 mei 2018
8 juni 2018

Locatie:
Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag

Tijd:
9:30 – 16:30 uur
(incl. luxe lunch)

Kosten:
€ 999,- (excl. Btw)

Meer informatie:
Barry Damen
+31 (0) 10 253 59 00

Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) heeft CIA ontworpen voor Internal Auditors en audit professionals met ervaring en kennis in internal auditing, ondernemingsbrede knowhow van de business, risico’s en managementcontrol. Na het volgen van deze cursus en het behalen van de officiële CIA titel ben je in staat organisaties te adviseren op het gebied van Internal Audit, de beheersbaarheid van processen en het doorvoeren van verbeteringen.

INSCHRIJVEN

Resultaat
CIA professionals kunnen organisaties controleren, verbeteren, maar ook adviseren op alle zaken rondom internal audit, risico’s en diverse controles. Je leert om samen met het audit team en de organisatie een gemeenschappelijke basis te leggen voor optimale werkprocessen en procedures. Je zorgt voor een verhoogde efficiency en effectiviteit binnen de organisatie. Daarnaast beperk je en neem je risico’s voor organisaties weg. Als internal auditor ben je de spin in het web en sta je met de gehele organisatie in verbinding.

Kortom; een veelzijdige functie van hoog niveau!

Inhoud
Voorbereiding voor deelneming aan het CIA examen. De training is geen opleiding tot internal auditor, maar specifiek afgestemd op het succesvol afleggen van het CIA examen. Het CIA examen wordt afgenomen door de IIA. Wanneer je het examen hebt gehaald en aan de hierna genoemde vereisten voldoet, mag je de titel CIA voeren.

Elke trainingsbijeenkomst begint met een interactieve presentatie van de relevante inhoud van een onderdeel. Het accent ligt op CIA specifieke onderwerpen, vervolgens worden vraagstukken in detail besproken.

Vereisten voor het behalen van de titel (niet verplicht voor het volgen van deze training)
# Minimaal een afgeronde HBO Bachelor opleiding (3 à 4 jaar)*;
# Minimaal 24 maanden werkervaring in de (internal) audit omgeving*;
# Referenties kunnen overhandigen;
# Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste**;
# Het succesvol afronden van de 3 CIA examens.

* Er zijn enkele uitzonderingen indien je niet beschikt over de juiste werkervaring en/of opleiding. Op de site van de IIA staat de meest recente informatie.
**Zowel het lesmateriaal als de examens zullen in het Engels zijn.

Doelgroep
Auditors op minimaal Post-HBO werk- en denkniveau. De training richt zich in de eerste plaats op auditors die bezig zijn om hun CIA-certificaat te halen of dit overwegen. Daarnaast is de training interessant voor iedere financiële professional die zijn of haar kennis wil vergroten op het gebied van internal auditing. Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste.

Bij voldoende aanmeldingen zal een definitieve datum worden vastgesteld. De cursussen vinden plaats in het voor- en najaar van 2018.

INSCHRIJVEN

Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly (PDF) van toepassing.

Over de docent

DRS. JACK DAVIDSZ RA CIA CBA
MCC CRMA

Drs. Jack Davidsz RA, werkt zelfstandig onder de naam Management Audit Services.  Jack is gespecialiseerd in internal auditing services, administratieve organisatie en bijzondere onderzoeken. Met meer dan 25 jaar praktijkervaring in auditing & control is hij het grootste deel van zijn loopbaan bezig geweest met training en advisering.