Training Kennissessie Wet DBA

Vragen over de Wet DBA? De arbeidsrechtjuristen van Baker Tilly zorgen met deze kennissessie dat u weer helemaal bij bent.

Duur: 1 Dagdeel

Data:
15 februari 2018
18 september 2018

Tijd:
16:00 – 18:00 uur

Locatie: 
Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam

Kosten:
€ 295,- (excl. Btw)

Meer informatie:
Barry Damen
+31 (0) 10 253 59 00

In deze kennissessie praten wij u bij over de Wet DBA: de laatste stand van zaken, het gebruik van modelovereenkomsten en verantwoordelijkheden en risico’s. De inhuur van zzp’ers brengt sinds de invoering van de Wet DBA nieuwe verplichtingen met zich mee voor zowel opdrachtnemer als opdrachtgever. Zo is het aan te bevelen om met een, door de Belastingdienst goedgekeurde, overeenkomst te werken. Daarin staat de wijze van samenwerking beschreven en wordt expliciet overeengekomen dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. 

INSCHRIJVEN

Resultaat
Naast de theoretische kennis over de Wet DBA is er ruimte voor interactie en praktische tips van de docent. Aan het einde van de training weet jij waar je op moet letten bij het aangaan van een tijdelijk dienstverband.

Inhoud
In de praktijk blijkt de toepassing van de Wet DBA veel vragen op te roepen bij opdrachtgever en opdrachtnemer. Wanneer wordt er geacht sprake te zijn van een dienstbetrekking? Waar let de Belastingdienst op? Welke overeenkomst past het beste bij de samenwerkingsvorm als zzp’er? Tijdens deze kennissessie praten wij u bij over de laatste stand van zaken rondom de Wet DBA. Daarnaast leggen we uit wat de Wet DBA betekent voor de inhuur van zzp’ers en maken wij inzichtelijk welke verantwoordelijkheden je hebt als opdrachtnemer. Ook besteden wij aandacht aan de risico’s bij een niet juiste toepassing van de wet.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor ZZP-ers, ondernemers en financieel adviseurs in het brede werkveld en is ideaal voor kandidaten die een breder inzicht willen krijgen in de Wet DBA.

Bij voldoende aanmeldingen zal een definitieve datum worden vastgesteld. De cursussen vinden plaats in het voor- en najaar van 2018.

INSCHRIJVEN

Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly (PDF) van toepassing.

Over de docent

MR. NIENKE LEMMINK

De cursus wordt gegeven door Nienke Lemmink, Arbeidsrechtjurist werkzaam bij Baker Tilly Employment Advisory. Nienke adviseert, ondersteunt en begeleidt voornamelijk werkgevers binnen het arbeidsrecht.