Training Lean Six Sigma Black Belt

Black Belt: het hoogst haalbare niveau binnen de Lean Six Sigma methodiek

Duur: 8 dagen

Data: 
5 oktober 2018
19 oktober 2018
26 oktober 2018
2 november 2018
16 november 2018
30 november 2018
7 december 2018
14 december 2018

Tijd:
9:00 – 16:30 uur
(incl. luxe lunch)

Locatie: 
Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam

Kosten:
€ 3.550,- (excl. Btw)

Meer informatie:
Barry Damen
+31 (0) 10 253 59 00

Na het volgen en het behalen van de Lean Six Sigma Green Belt, kun je verder verdiepen en verbreden in de Lean Six Sigma methodiek. De training Black Belt is het hoogst haalbare niveau binnen de Lean Six Sigma methodiek en richt zich op alle processen die tot verbetering leiden. Hier leert men om te gaan met niet normaal verdeelde data en wordt het Lean spectrum vergroot. Tevens wordt in de cursus geleerd hoe een project of programma te leiden. In tegenstelling tot de Green Belt is de Lean Six Sigma Black Belt naast praktijkgericht ook meer wetenschappelijk verdiepend.

INSCHRIJVEN

Resultaat
Na het volgen van deze 8-daagse cursus ben je in staat om effectief bedrijfsprocessen te stroomlijnen en leer je complexe processen succesvol te veranderen. Tevens  krijg je inzicht in veranderingstrajecten en kun je deze in goede banen leiden. Je wordt een project- of programmaleider en adviseur voor de Green Belts.

Inhoud
De rol van een Black Belt is het opzetten en uitrollen van een veranderprogramma, het leiden van belangrijke verbeterprojecten en het begeleiden van Green Belts in hun projecten. Al deze onderwerpen worden behandeld in de training.
Gedurende de cursus komen de volgende aspecten aan bod:

Dag 1– Introductie + define
Dag 2– Define + Start Measure
Dag 3– Measure
Dag 4– Analyse
Dag 5– Analyse
Dag 6– Analyse
Dag 7– Analyse + Improve
Dag 8– Improve + Control

Certificering
Aanvullend bieden wij de mogelijkheid om de opleiding af te sluiten met een Black Belt certificaat. Hiervoor dien je examen af te leggen en moet je 1 project in de praktijk doorlopen waarbij de Lean Six Sigma methodiek wordt toegepast en je als projectleider projecten moet hebben geleid. Wij bieden voor het praktijkgerichte deel kosteloos een dagdeel coaching op de eigen werkplek aan.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor professionals op HBO+/WO niveau met een Green Belt diploma en met een functie als Veranderkundige, Consultant, Strateeg, Openbare Accountant, Interne Accountant, Overheidsaccountant, Accountant in business, Financial en Procesengineer.

Bij voldoende aanmeldingen zal een definitieve datum worden vastgesteld. De cursussen vinden plaats in het voor- en najaar van 2018.

INSCHRIJVEN

Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly (PDF) van toepassing.

Over de docent

DRS. NIELS VAN ‘T HOFF

De cursus wordt gegeven door drs. Niels van ’t Hoff. Niels heeft jarenlang ervaring met het geven van de Green- en Black Belt training en heeft de statistische kant van de Six Sigma volledig zelfstandig geschreven en ontwikkeld. Ook werkt hij meer dan vijf jaar als Lean Six Sigma consultant en heeft diverse grote projecten met deze methodiek geleid. Daarnaast heeft Niels een onderzoeksaanstelling bij de RSM Erasmus Universiteit als promovendus Strategisch Verander Management.