Training Subsidies van de EU

Leer alles over Europees subsidiemanagement en verdien ook nog PE-punten.

Duur: 1 Dagdeel

Data:
5 juni 2018 of
20 november 2018

Tijd:
15:15 – 20:00 uur

Locatie:
Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Kosten:
€ 400,- (excl. Btw)

Meer informatie:
Barry Damen
+31 (0) 10 253 59 00

Tijdens deze training leer je wat komt kijken bij het inrichten, beheren, administreren en verantwoorden van Europese subsidieprojecten (o.a. ESF, INTERREG, Horizon 2020 en EFRO).

INSCHRIJVEN

Resultaat
Een aantal interessante subsidieregelingen van de Europese Unie worden tijdens deze cursus behandeld: Europees Sociaal Fonds (ESF), Horizon 2020, INTERREG en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om aanvragers en uitvoerders van deze subsidieregelingen te adviseren en/of te ondersteunen.

Inhoud
Wij verzorgen een cursus waarin de ins en outs van deze subsidieregelingen en praktische toepassingen voor de projectorganisatie en -administratie worden behandeld. Tevens gaan wij in op de do’s en don’ts op basis van onze ervaringen met deze subsidieregelingen. Verder komt aan bod:

– Kennismaking met diverse subsidies en de programma’s;
– Opbouw van subsidies, financieringen en projectkosten;
– EU doelstellingen i.h.k.v. (nieuwe) subsidies en wijzigingen
t.o.v. eerdere subsidieregelingen;
– Proces van aanvraag tot verplichting na afloop
– Inrichting van de administratie;
– Tips en valkuilen omtrent projectadministraties.

Doelgroep
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor financials die werkzaam zijn binnen de Rijks- en lagere overheid. Daarnaast is de cursus ook bijzonder interessant voor (niet) financials werkzaam buiten de overheid, waaronder kennis- en onderzoeksinstellingen, maar ook overige geïnteresseerden. Jouw medecursisten zijn voornamelijk financials die te maken hebben met subsidiebeheer.

Bij voldoende aanmeldingen zal een definitieve datum worden vastgesteld. De cursussen vinden plaats in het voor- en najaar van 2018.

INSCHRIJVEN

Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly (PDF) van toepassing.

Over de docent

HANS HOFMAN AA

Als accountant en als auditor heeft Hans Hofman een ruime ervaring met Europese subsidieprogramma’s waaronder ESF, INTERREG, Horizon 2020 en EFRO. Hans weet precies wat komt kijken bij de uitvoering, verantwoording en controle van Europese subsidieprojecten. Daarnaast heeft hij ervaring met het geven van cursussen en workshops.