Vacature

Senior Auditor Financiën

Sector:
Rijksoverheid

Vakgebied:
Auditing

Dienstverband:
Detachering / Interim, Freelance, Tijdelijk

Locatie:
Den Haag

Periode:
01-09-2019 - 01-02-2020

Uren:
36 uur

Deel vacature

linkedin twitter mail facebook-square

Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Den Haag zijn wij op zoek naar een Senior Financial Auditor

Over de opdrachtgever

Agentschap van de Generale Thesaurie.

Het Agentschap van de Generale Thesaurie bereidt voor de minister van Financiën het financieringsbeleid voor.

Jouw functie

Voor tijdelijke overbrugging van een vacature is het Agentschap van de Generale Thesaurie op zoek naar een senior auditor. Het Agentschap is een van de vier directies van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën en telt circa 55 medewerkers. Het Agentschap van de Generale Thesaurie is de centrale treasury van de Rijksoverheid. De directie beheert en financiert de staatsschuld van circa € 330 miljard en doet het dagelijkse cashmanagement voor de Rijksoverheid. Daarnaast voert het Agentschap de interne treasury voor het rijk en aanverwante instellingen uit (schatkistbankieren) en is het verantwoordelijk voor de aanbesteding van de betaaldiensten van de Rijksoverheid.

De afdeling Controlling, Accounting en Rapportage (CAR) is een van de vier afdelingen van het Agentschap van de Generale Thesaurie. De afdeling Beleid en Risicomanagement (BRS) is verantwoordelijk voor de beleidskaders en richtlijnen op de beleidsterreinen waar het Agentschap verantwoordelijk voor is. De afdeling Cash Management en Kapitaalmarktoperaties (CMK) is de frontoffice van het Agentschap. De afdeling Staatsschuld- en Schatkistbeheer (SSB) vervult de functies van backoffice en midoffice binnen het Agentschap. Het Agentschap hanteert voor de organisatie-inrichting de uitgangspunten van de “three lines of defence”. Met het oog hierop kent het Agentschap een afzonderlijke afdeling Controlling, Accounting en Rapportage (CAR). De afdeling CAR geeft invulling aan de tweede en deels derde “line of defence” binnen het Agentschap.

Met een Verbijzonderd Interne Controle (VIC) programma geeft CAR invulling aan de tweede lijn. De gezochte senior auditor wordt gevraagd om dit programma in de periode van 1 augustus tot en met 31 december te continueren om te voorkomen dat door het aanstaande vertrek van een van de collega’s de continuïteit in de tweede lijn in gevaar komt. Concreet betekent dit tijdig en volledig uitvoeren geplande controles.
Het Agentschap is in 2019 een project gestart om bevindingen van de Auditdienst Rijk op te lossen. De bevindingen hebben betrekking op de verdere ontwikkeling van de controlfunctie en logging en monitoring. De ambitie is om deze bevindingen voor het eind van 2019 opgelost te hebben. Vanuit de projectgroep is inzichtelijk gemaakt welke acties nader moeten worden uitgewerkt. De senior auditor zal gevraagd kunnen worden bij te dragen aan het oplossen van de bevindingen.

 

Wat vragen wij van jou?

- Je hebt academisch werk- en denkniveau en hebt een universitaire studie afgerond;
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het uitvoeren van auditwerkzaamheden, bij voorkeur in de financiële sector of bij de overheid;
- Je hebt ervaring met uitvoeren van interne controle werkzaamheden;
- Je hebt ervaring met opzetten en verbeteren van een risk en control framework;
- Onafhankelijke en constructieve houding;
- Rechte rug zonder verbinding te verliezen;
- Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- Helder formuleren en documenteren van bevindingen.

 

Direct solliciteren

Meer informatie

Geïnteresseerd? Verstuur ons zo snel als mogelijk jouw cv voorzien van korte motivatie en uurtarief! Gebruik de button ‘Direct Solliciteren’ ! Of neem contact op met Ewoud Heineken +316 52 76 54 50 of stuur een mail met je CV naar e.heineken@bakertilly.n