Vacature

Senior Riskmanager

Sector:
Rijksoverheid

Vakgebied:
Auditing

Dienstverband:
Detachering / Interim, Freelance, Parttime, Tijdelijk

Locatie:
Utrecht

Periode:
07-10-2019 - 06-10-2020

Uren:
32 uur

Deel vacature

linkedin twitter mail facebook-square

Voor onze opdrachtgever in Utrecht zijn wij voor een langdurige opdracht op zoek naar een Riskmanager met een RE- RC- of RA titel

Over de opdrachtgever

Belastingdienst

Jouw functie

Bij het ministerie van Financiën gaan ze over het over het geld. Niet als doel, maar als middel om publieke belangen te borgen en beleidskeuzes te kunnen afwegen. Zij bewaken daarom de balans tussen inkomsten en uitgaven, borgen het goed functioneren van het financiële stelsel en streven naar een economische en financieel gezond Nederland en Europa. Zij richten ons op het belang van de samenleving als geheel, op korte én lange termijn en zijn zich daarbij bewust van de impact van haar handelen op alle burgers en bedrijven.

Zij heffen en innen belastgingen en doen dat eerlijk en zorgvuldig. Het ministerie ziet erop toe dat de besteding van overheidsgeld en de vormgeving van het fiscale stelsel zo goed mogelijk aansluit bij de publieke belangen. Daartoe zetten zij in op evenwichtige besluitvorming, efficiënte uitvoering en effectief toezicht. Directoraat-generaal Belastingdienst (DGBD)

Het DG Belastingdienst is sterk in ontwikkeling, op weg naar een toekomstbestendige organisatie, met op dit moment ruim 28.000 medewerkers. Belastingen, Toeslagen, Douane en FIOD vormen de basis. Modernisering van de interactie met burgers en bedrijven, informatiegericht toezicht en data-analyse staan centraal. De invloed van politieke, publicitaire en maatschappelijke dynamiek is ook voor het DG Belastingdienst flink toegenomen.

De DGBD is, onder leiding van de hoofddirectie Control & Financiën, gestart met het programma managementinformatie / risicomanagement (MI/RM). Doel van het programma is het werkzaam en duurzaam implementeren van managementinformatie / risicomanagement bij de Belastingdienst. Het programmaplan kent een tweeledige benadering van Risicomanagement: we starten zowel met het ‘bottom up’ als met het ‘top down’ benadering waarop de Belastingdienst zijn risicomanagement inricht. Dit moet leiden tot een duurzaam en werkende implementatie van risicomanagement, die gericht is op het volledige management en de operatie van de Belastingdienst in staat te stellen de doelen van Belastingdienst te behalen. Daarnaast starten we, langs dezelfde lijnen, een integrale aanpak van managementinformatie.

In deze dynamische omgeving, werk je als risicomanager op verschillende projecten om het management te ondersteunen bij een duurzame en werkzame implementatie van risicomanagement en houdt je bezig met de bewustwording van de managers, ketenpartners, sessies begeleiden, geven van hands-on training en het inzichtelijk maken / vastleggen van de processen & risico’s. Het is een pré indien je over kennis en ervaring beschikt ten aanzien van een (uitvoerende) organisatie, zoals de Belastingdienst, van de (rijks)overheid

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante universitaire
• Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met risicomanagement.
• Het is een pré als je een RA, RC of RE titel hebt.
• Je hebt kennis van en ervaring met implementatie trajecten.
• Je werkt procesmatig, ziet overal kansen, hands-on mentaliteit en zorgt dat je werkwijze en relevante overwegingen navolgbaar zijn.
• Je bent organisatiesensitief, kunt goed netwerken, plannen en organiseren en je weet te overtuigen.
• Je bent klantgericht, pragmatisch, analytisch sterk, initiatiefrijk, beschikt over een goed probleemoplossend vermogen en je bent sterk in communicatie (vertellen en luisteren).
• Het is een pré als je per 1 oktober 2019 as. beschikbaar bent.

 

Direct solliciteren

Meer informatie

Geïnteresseerd? Verstuur ons zo snel als mogelijk jouw cv voorzien van korte motivatie en uurtarief! Gebruik de button ‘Direct Solliciteren’ ! Of neem contact op met Ewoud Heineken +316 52 76 54 50 of stuur een mail met je CV naar e.heineken@bakertilly.n