Training Lean Six Sigma Green Belt

Eén van de beste tools voor verandertrajecten

Duur: 7 dagen

Data:
6 april 2018
20 april 2018
4 mei 2018
18 mei 2018
1 juni 2018
15 juni 2018
22 juni 2018

Tijd:
9:00 – 16:30 uur
(incl. luxe lunch)

Locatie: 
Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam

Kosten:
€ 2.950,- (excl. Btw)

Meer informatie:
Barry Damen
+31 (0) 10 253 59 00

Deze training leidt professionals op tot een volwaardige Lean Six Sigma Green Belt. Naast de theoretische onderbouwing biedt de training zeer veel praktijkmateriaal en wordt er aandacht besteed aan verandermanagement. Organisatiecultuur en de menselijke factor spelen hierbij een eminente rol. Succesvol  verbeteren is breder dan processen alleen. In de opleiding wordt geleerd de Lean Six Sigma tools te gebruiken zodat een Lean Six Sigma verbetertraject kan worden geleid.

INSCHRIJVEN

De cursus heeft de vertaling gemaakt naar de dienstensector en is niet zoals vele gelijksoortige cursussen alleen op fabriekproductie gericht. De cursus is vooral praktijkgericht en door een uitgebreide (laagdrempelige) introductie statistiek en het programma Minitab word je meegenomen naar de statistische optimalisatie van Six Sigma.

Resultaat
Na het volgen van deze 7-daagse cursus beheers je verschillende methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen en ben je in staat om een veranderingsproces te leiden.

Inhoud
Het vakgebied van deze training valt onder: Procesoptimalisatie, Veranderkunde, Statistieken en desgewenst Administratieve Organisatie, Controleleer en Externe Verslaggeving.

Gedurende de cursus komen de volgende aspecten aan bod:

Dag 1 – Introductie en Define
Dag 2 – Define, introductie statistiek en introductie Minitab
Dag 3 – Measure
Dag 4 – Measure en Analyse
Dag 5 – Analyse
Dag 6 – Improve
Dag 7 – Control

Certificering
Aanvullend bieden wij de mogelijkheid om de opleiding af te sluiten met een Green Belt certificaat. Hiervoor dien je examen af te leggen en moet je 1 project in de praktijk doorlopen waarbij de Lean Six Sigma methodiek wordt toegepast. Wij bieden voor het praktijkgerichte deel kosteloos een dagdeel coaching op de eigen werkplek aan.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor HBO/HBO+ met functie als Veranderkundigen, Managers, Organisatie Ambassadeurs, Openbare Accountants, Interne Accountants, Overheidsaccountants, Accountants in business, Financials en Procesengineers.

Bij voldoende aanmeldingen zal een definitieve datum worden vastgesteld. De cursussen vinden plaats in het voor- en najaar van 2018.

INSCHRIJVEN

Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly (PDF) van toepassing.

Over de docent

DRS. NIELS VAN ‘T HOFF

De cursus wordt gegeven door drs. Niels van ’t Hoff. Niels heeft jarenlang ervaring met het geven van de Green- en Black Belt training en heeft de statistische kant van de Six Sigma volledig zelfstandig geschreven en ontwikkeld. Ook werkt hij meer dan vijf jaar als Lean Six Sigma consultant en heeft diverse grote projecten met deze methodiek geleid. Daarnaast heeft Niels een onderzoeksaanstelling bij de RSM Erasmus Universiteit als promovendus Strategisch Verander Management.