Interim Management

Interim Financials is een partner voor onze klanten op het gebied van tijdelijke financiële capaciteitsvraagstukken. Door in gesprek te gaan met onze klanten kunnen wij, met onze persoonlijke aanpak, hen voorzien van een passend advies. Door onze financiële kennis en ervaring zijn wij in staat om voor elke capaciteitsbehoefte een maatwerkoplossing aan te bieden. Daarnaast zijn wij door onze ervaring en als onderdeel van een internationaal accountants- en advieskantoor, actief binnen diverse finance specialismes.

Een daarvan is Interim Management.

Wat is Interim Management?

Interim Management is het tijdelijk invullen van een lijnfunctie met een bijzondere opdracht die tot doel heeft een blijvende verbetering in de organisatie door te voeren.

Zijn wij een match voor u?

Opdrachtgevers bevinden zich in de publieke sector (Rijksoverheid , gemeenten, provincies, waterschappen), non-profit organisaties (grote stichtingen, woningcorporaties en zorginstellingen) alsmede ondernemingen zowel nationaal als internationaal opererend.

Een specifieke doelgroep zijn organisaties welke door de kredietverstrekker worden verzocht de financiële situatie van de organisatie te verbeteren door reorganisatie, (her-) krijgen van grip of aanvullende (her-) financiering.

Waarom is dit relevant voor uw organisatie?

Redenen om een interim manager in te zetten variëren nogal. De belangrijkste zijn:

  • Overbruggen van de (tijdelijke) afwezigheid van een werknemer
  • Uitvoeren van ingrijpende veranderingsprocessen en/of impopulaire maatregelen
  • Ondersteunen bij tijdelijke projecten die parallel lopen aan de overige bedrijfsprocessen
  • Vereist en/of geadviseerd door externe (toezichthoudende) organisaties

Wat is de geboden toegevoegde waarde?

Voor het realiseren van de beste match hebben wij een efficiënt proces ingericht (ISO:9001 gecertificeerd) waarbij persoonlijk contact voorop staat. Daarnaast is Interim Financials SNA (Stichting Normering Arbeid) gecertificeerd. Het SNA keurmerk is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid te beperken. Interim Financials beschikt over een streng geselecteerde groep interim managers. Onze Interim-managers hebben bij ingrijpende veranderingen het voordeel dat ze niet verbonden zijn met de geschiedenis van de organisatie en daarom gemakkelijker moeilijke beslissingen kunnen nemen. Ook zijn zij geen onderdeel van de groep medewerkers waar het probleem speelt. Daarnaast nemen zij de ervaringen mee van vergelijkbare uitgevoerde verandertrajecten.

Welke functies? 

Onder andere: 

  • CFO 
  • Change Manager